Több ezer vendégmunkás miatt aggódik a debreceni ellenzék

2022. október 30. – 21:03

Másolás

Vágólapra másolva

A debreceni ellenzék több tagja is problémának tartja, hogy a város határába hamarosan több ezer vendégmunkás érkezik – erről az ATV híradója készített riportot. A munkások a BMW-gyár építkezésére érkeznek, és várhatóan a városon kívül felépülő konténerházakban szállnak majd meg. A gyárat építő török cég vélhetően nagyrészt török munkásokat fog hozni.

A riportban megszólaló Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület képviseletében azt a kérdést tette fel, hogy ilyen mennyiségű külföldi munkavállaló megjelenésére hogyan készült fel a 200 ezres város. A DK Debrecenben élő parlamenti képviselője, Varga Zoltán szerint az eredeti terv az volt, hogy nagyrészt magyar munkások építhetik majd a gyárat, ehhez képest az érkező „több mint kétezer pakisztáni, török, meg ki tudja milyen vendégmunkás” közbiztonsági és közegészségügyi aggályokat is felvet.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTVA / MTI
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTVA / MTI

Debrecen fideszes polgármestere, Papp László a riportban nem osztotta az aggodalmakat. Azt mondta, érdekes, hogy az eddig a befogadás fontosságát hangsúlyozó ellenzék szólal fel az ideérkező külföldiekkel szemben. „Debrecen az ország egyik legbiztonságosabb városa, ennek a fenntartása továbbra is érdekünk, és bárki dolgozik, bármilyen nációhoz tartozóan itt Debrecenben, a közbiztonság kritériumairól gondoskodni kell” – fogalmazott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!