Tibornak kellett a speed, hogy éjszaka se legyen fáradt a fűültetvényén dolgozni

2022. október 30. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

Bespájzolt magának a dömsödi B. Tibor: a rendőrök 17 tő marihuánát találtak otthonában, 32 gramm speedet a hűtőjében, plusz még néhány tablettát. A tavasszal elültetett kertészetének egy részét már leszüretelte, és a közeljövőben akarta az árut piacra dobni.

A rendőrök október 27-én vonultak ki a férfi házához, de akkor fel kellett függeszteniük a kutatást, amikor az udvar különböző pontjain robbanóanyagokat és robbanószereket is találtak, összesen 98-at, többségében gyalogsági lőszert és gránátokat (aknavető, páncéltörő, gyakorló, repeszromboló, repesz és kumulatív). Erről azt mondta, a maradék szabadidejében fémdetektorral járta a vidéket és az előzetesen, térkép alapján jelölt frontvonalak környékét, az itt-ott talált, főként második világháborús lőszereket, gránátokat pedig hazavitte.

A rendőrségi közlemény szerint B. Tibor beismerő vallomást tett, és „a speedet – állítása szerint – magának vásárolta, mivel munkájából hazatérve éjszakába nyúlóan kellett törvénytelen ültetvényén dolgoznia, és ez nagyon lefárasztotta”.

A férfi ellen kábítószer birtoklása, robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!