A kormány korlátozza a nagy összegű közbeszerzői tanácsadói szerződéseket

2022. október 29. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Átalakítja a közbeszerzési tanácsadói szerződések eddig rendszerét egy november 1-jével hatályos rendelet, amely péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben.

A módosítások már idén érvénybe lépnek, jövőre pedig azzal egészülnek ki, hogy ilyen tanácsadói szerződéseket a kormányzati igazgatási szervek már csak Gulyás Gergely jóváhagyásával köthetnek, aki a Miniszterelnökséget vezető miniszterként a közigazgatás-fejlesztésért is felel.

Valójában csak azok kapnak külön értesítést, akiknek a szerződéseit nem hagyja jóvá Gulyás, mert a rendelet értelmében ha nem érkezik ellenvetés a rendeletben foglalt határidőn belül, úgy külön jóváhagyás hiányában is megtörténik a jóváhagyás.

A rendelet szerint minden közbeszerzői tanácsadói szerződés, amelyet idén november 1. előtt kötöttek, és több mint évi bruttó 20 millió forintba kerül, az idén év végén „a kormányrendelet erejénél fogva megszűnik”. Azok a szerződések, amelyeket pedig idén megkötöttek, de még nem léptek hatályba, nem is lépnek hatályba soha.

Új szerződéseket pedig már csak úgy lehet kötni, hogy azok jövőre legyenek hatályosak, és az életbe lépésükhöz már szükséges Gulyás Gergely jóváhagyása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!