Pintér közéleti elfoglaltsága függvényében vesz részt a pedagógusszervezetek parlamenti vitanapján

2022. október 28. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

A pedagógus-szakszervezetek csütörtök reggel jelentették be, hogy november 2-án a közoktatás helyzetéről szóló vitanapot tartanak az Országgyűlésben, amin nagyon sok pedagógus és diák is részt vesz majd. A Blikk megkérdezte a Belügyminisztériumtól, hogy Pintér Sándor belügyminiszter részt vesz-e majd az ellenzék által kezdeményezett parlamenti vitanapon. Azt a választ kapták:

„Miniszter úr közéleti elfoglaltsága függvényében vesz részt a vitanapon.”

Közéleti elfoglaltságai sokszor akadályozhatják Pintér Sándor részvételét bizonyos beszélgetéseken, korábban ugyanis a Telex is azt a választ kapta interjúkérelmeire a Belügyminisztérium sajtóosztályától, hogy: „miniszter úr közéleti elfoglaltságai egyelőre nem teszik lehetővé az interjú elkészítését”.

A Belügyminisztérium emellett ismét a nemrég bejelentett béremelést hangsúlyozta ki a lapnak küldött válaszában. „Amennyiben megállapodunk Brüsszellel az EU-s forrásokról, a rendszerváltozás óta a legnagyobb pedagógus-béremelés valósul meg Magyarországon” – írták, arról viszont nem ejtettek szót, hogy a tiltakozó pedagógusok nemcsak béremelést követelnek, hanem többek között a munkakörülmények javulását és a munkaterhek csökkentését is.

Ha Pintér Sándorral nem is, a köznevelésért felelős államtitkárral, Maruzsa Zoltánnal már biztosan találkozhatnak a pedagógus-szakszervezetek, Maruzsa ugyanis a csütörtöki tiltakozások előtti napon egyeztetésre hívta a pedagógus-sztrájkbizottság képviselőit. A találkozóra november 7-én kerülhet majd sor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!