Tanítás közben szakadt le az álmennyezet egy budapesti katolikus iskolában

2022. október 28. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Tanóra alatt szakadt le az álmennyezett a Huba utcai Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium egyik tantermében péntek délelőtt – a Telex értesülését az intézmény igazgatóhelyettese is megerősítette.

Elmondása szerint az álmennyezet lassan kezdett el ereszkedni, ezt a diákok időben észlelték, és el tudták hagyni a termet, személyi sérülés nem történt, bár „sokan megijedhettek”. Az eset okait még vizsgálják.

Frissítés 16:10

Az esettel kapcsolatban további kérdéseket küldtünk az iskola fenntartójának, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának (EKIF) is. Cikkünk megjelenése után elküldött válaszukból kiderült, hogy az épületben egyetlen tanteremben szereltek fel álmennyezet még 2010-ben, az szakadt most le, a baleset idején 11. osztályos tanulók tartózkodtak a teremben.

„A jövő hét három munkanapján az egész iskolában tanítás nélküli munkanap lesz, amikor a tanulók nem tartózkodnak az iskolában – ez idő alatt történik az eset műszaki kivizsgálása.”

Az iskola egy éve került az EKIF fenntartásába, tájékoztatásuk szerint az épület átlagos műszaki állapotban van, a karbantartása folyamatos.

Fotó: Olvasói fotó
Fotó: Olvasói fotó

Forrásunk szerint sérülések is történtek (ezt az igazgatóhelyettes azonban cáfolta), a gyerekek pedig nagyon megijedtek. Kérdéseket küldtünk az intézményvezetőnek is, az iskola azonban közölte, a fenntartó kérésére nem áll módjukban további információt adni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!