A háborúra és a szankciókra hivatkozva vonnak össze két veszprémi iskolát a fűtési szezon idejére

2022. október 26. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Összevonnak két veszprémi iskolát november 2-től a fűtési szezon végéig – írja a Veol.hu. A Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum Csap utcai épületét ideiglenesen bezárják, az iskola feladatellátási helye átmenetileg átkerül a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumba. A lap a szülőknek kiküldött jutott tájékoztatóra levélre hivatkozva ír az iskolák összevonásáról.

A Telex kérdésére Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum igazgatója, ifj.Szathmáry Árpád megerősített az összevonás tényét. Válaszában azt írta, hogy takarékossági okokból az intézmény november 7-ől 2023 április 15-ig ideiglenesen ideiglenesen a Jendrassik-Venesz Technikum épületeiben működik tovább. A fűtési szezon végén az iskola visszaköltözik eredeti helyére. A két intézményben az oktatás párhuzamosan, szervezetileg egymástól elkülönülten zajlik.

A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Technikuma új oktatási szárnya az átadóünnepség napján, 2022. március 11-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI
A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Technikuma új oktatási szárnya az átadóünnepség napján, 2022. március 11-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A Veol szerint az iskolák a Kréta rendszeren, és némely osztályfőnök különböző csatornákon adott felvilágosítást a szülőknek október 25-én, kedden.

A Veol úgy tudja, a közlemény szövegében az Ukrajnában zajló háborús konfliktusra, valamint az energiahordozókra kivetett európai uniós szankciókra hivatkoznak.

A lap szerint az indoklásban azt írják, „ezek a körülmények az energiaellátás újragondolását igénylik. A folyamat időigényes és költséges, ugyanakkor az ország gazdaságának működnie kell. Ehhez mérten a takarékos energiafelhasználás mindenkit érint.”

Mint írják, a kormány rendeletének értelmében az oktatási intézményekben október 1-jétől 25 százalékos megtakarítást kell elérni a földgázfelhasználás tekintetében. „Ekkora mértékű energiamegtakarítás pusztán a hőmérséklet szigorú szabályozásával nem teljesíthető, ezért szükségszerű épületegységek bezárása”.

A tájékoztatásban állítólag az is szerepel, szem előtt tartották azt, hogy a diákok és oktatók érdekei a legkevésbé sérüljenek az összevonás miatt, ezért „a Szakképzési Centrum vezetése olyan megoldást keresett, amellyel a délutáni oktatás elkerülhető. Ennek fényében a csoportbontások újragondolásával, tantermek kialakításával igyekeznek megoldani, hogy a két intézmény oktatása párhuzamosan, délelőtti munkarendben tudjon működni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!