Elítélte a bíróság a férfit, aki három éve halálra gázolt egy nőt az M3-as autópályán a Tankcsapda-koncert után

2022. október 26. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Segítségnyújtás elmulasztása miatt ítélte el a bíróság V. Martint, aki 2019 szilveszterén az M3-as autópályán elgázolta, majd magára hagyta a leállósávban sétáló B. Katát – írja a Bors. A Fővárosi Törvényszék szóvivője a Telexnek megerősítette, hogy a IV. és XV. kerületi bíróság hozott ítéletet az ügyben, első fokon 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki rá, 2 évre felfüggesztve, és 2 évre eltiltották a közúti járművezetéstől.

A férfi szervezetében amfetamint is találtak, amit a baleset előtt 6-8 órával fogyaszthatott, ezt külön eljárásban fogja tárgyalni a bíróság. A következő évben, 2020 októberében a jogosítványát is elvették egy évre és öt hónapra, ittas vezetés miatt.

B. Kata 2019 szilveszterén egy Tankcsapda-koncertről tartott hazafelé párjával az M3-as autópályán, amikor annyira összevesztek, hogy a férfi félreállt a leállósávba, hogy tisztázzák a nézeteltérést. A nő azonban kirántotta a kocsi indítókulcsát, kipattant a járműből, megnyomta az ajtózáró gombot, és elrohant. Nem sokkal később a pálya leállósávjában rohanó B. Katát halálra gázolta egy autó. A sofőr, V. Martin az ütközés után nem állt meg, betört szélvédővel továbbhajtott. Csak másnap, a rendőröktől tudta meg, hogy nem tárggyal ütközött, hanem egy embert gázolt el.

B. Katához először egy férfi hívta a 112-es segélyhívót, nem sokkal később a koncert után arra tartó Tankcsapda tagjai is megálltak, és megvárták a kiérkező mentőket, a nő életét azonban a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni.

V. Martint segítségnyújtás elmulasztásával vádolta az ügyészség, 10 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést javasoltak neki, amit a bíróság első fokon meg is ítélt. A férfi a tárgyaláson nem ismerte el a vádban szereplő vétséget, védője azzal érvelt, hogy a nő azonnal meghalt, így a férfi már nem tudott volna rajta segíteni, azonban a szakértők szerint a nő akár fél órát is élhetett a tragédia után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!