Novembertől Zalaegerszegen sem parkolhatnak ingyen az elektromos autók

2022. október 25. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

November elsejétől Zalaegerszegen sem parkolhatnak ingyen a zöld rendszámú autók, az önkormányzat szerint ezt a 6,6 milliárd forintos jövő évi plusz kiadás indokolta, írja az Atv.hu. A csatorna szerint így tizenkettőre nőtt azoknak a városoknak a száma, ahol eltörölték vagy korlátozták a zöld rendszámú autók ingyenes parkolását. Keresték a fővárost is, hogy terveznek-e hasonló intézkedést, de azt a választ kapták, hogy a főváros asztalán egyelőre nincs ilyen előterjesztés.

Szentendrén áprilistól szűnt meg a zöld rendszámos autók ingyenes parkolása, de megszűnt a kedvezmény Ajkán, Siófokon, Nagykanizsán és Hódmezővásárhelyen is. Pécs és Miskolc viszont csak a zöld rendszámos hibridektől vonta meg az ingyenes parkolást. Itt a tisztán elektromos autókat a helyieknek és az odautazóknak is regisztrálniuk kell, hogy a parkolóőr tudja, hogy a jármű hibrid vagy tisztán elektromos.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke megérti a lépést, Gémesi György Gödöllő polgármestereként hozzátette: nem elképzelhetetlen, hogy Gödöllőn is módosítják majd a rendeletet.

Korábban írtunk arról részletesen, hogy még mindig nagyon kevés villanyautó van Magyarországon, és hogy miért kullogunk Európa mögött villanyautózásban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!