Forgalomlassító demonstrációval álltak ki a tanárok mellett Pesterzsébeten

2022. október 20. – 08:21

Forgalomlassító demonstrációval álltak ki a tanárok mellett Pesterzsébeten
Fotó: Fritz Zsuzsanna / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Ki fog holnap tanítani? címmel hirdettek meg forgalomlassító és figyelemfelhívó demonstrációt csütörtök reggelre a XX. kerületbe, Pesterzsébetre.

A reggel hétre meghirdetett demonstráción egy „Elég volt” feliratú molinó mögött közel százan gyülekeztek. A békésen tüntető diákok, tanárok és szimpatizánsok két forgalmi sávot foglaltak el.

Az összegyűltek – ahogy az rendezvény Facebook-eseményében is kérték – többen kockás ingben, esetleg fekete ruhában érkeztek. Néhányan transzparensekkel hívták fel a figyelmet a „köznevelési intézmények, a diákok, pedagógusok és oktatást segítő munkatársak tarthatatlan helyzetére”.

Fotó: Fritz Zsuzsanna / Telex
Fotó: Fritz Zsuzsanna / Telex

Helyszínen lévő munkatársunk beszámolója szerint a demonstrálók három sávból kettőt foglaltak el. Az arra közlekedő autósok, buszosok közül sokan dudálással fejezték ki szimpátiájukat, a járókelők pedig a buszról integettek, de volt olyan is, aki megtapsolta a tüntetőket. Néhány kivétel volt, aki hangosan fejezte ki nemtetszését: valakit például az bosszantott fel, hogy a hangoskodó diákok felkeltették.

A reggel hét órára meghirdetett tüntetés néhány, a diákok által hangosbemondóba mondott beszéd után, háromnegyed nyolc magasságában véget is ért.

Az elmúlt hetekben több kisebb-nagyobb tüntetés, megmozdulás szerveződött országszerte, amivel az oktatás helyzetére kívánják felhívni a figyelmet. Sokan azért is tüntetnek, hogy a tiltakozásokban részt vevő pedagógusokat ne rúgják ki a munkahelyeikről. Az utolsó nagyobb tüntetést múlt hét pénteken tartották Budapesten, korábban pedig hídfoglalás, élőláncok és többezres tüntetés is volt. Október 23-ra pedig újabb demonstráció szerveződik a fővárosba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!