Kinevezése óta nem járt Barcelonában, akit Szijjártó 2020-ban a kinti magyar futballörökség feldolgozásával bízott meg

2022. október 20. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

A külügyminisztérium által a barcelonai magyar futballörökség feldolgozásával megbízott, korábbi válogatott futballista, Vincze Ottó két és fél éve nem járt Barcelonában. Vincze havi bruttó 500 ezer forintot kap a munkájáért – tudta meg a 24.hu.

Még 2020 májusában a Facebook-oldalán számolt be Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy Vincze Ottót, korábbi válogatott futballistát bízzák meg azzal, hogy feldolgozza a barcelonai magyar örökséget. „Vincze Ottó: az utolsó magyar játékos, aki számításba jött az FC Barcelona felnőtt csapatánál” – indokolta akkor a döntést Szijjártó. Mivel Vincze munkájáról az elmúlt két évben nem lehetett sokat hallani, a 24.hu közérdekű adatigényléssel fordult a külügyhöz, hogy milyen előrelépések történtek az örökség feldolgozásában. Kérdéseik jelentős részére nem kaptak választ, annyi azonban kiderült a válaszából, hogy

Vincze Ottó tevékenységével kapcsolatban még 2019 októberében járt Barcelonában, vagyis még azelőtt, hogy Szijjártó bejelentette volna megbízását.

A lapnak küldött levélben kerülték a barcelonai magyar örökség említését, ehelyett inkább Vincze sportdiplomáciai és „Teqball közötti diplomáciai-adományozási tevékenység koordinálási” munkáját emelték ki. Próbálták elérni a volt futballistát is, aki a külügy kommunikációs osztályához irányította őket.

Az itthon a Ferencvárosban, majd rövid ideig a Barcelonában is megfordult volt futballista az utóbbi években több külügyes eseményen is megfordult. Annak ellenére, hogy a magyar örökség feldolgozásáért végzett munkájának nincs nyoma, ott volt a Szijjártó Péter által megnyitott dubaji világkiállítás magyar pavilonjában, és Telkiben is megjelent Menczer Tamás oldalán, mikor átadták az első közterületi Teqball-asztalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!