„Elhoztuk a főnökötöket, hátha rá hallgattok” – Pintér Sándor-maszkban olvasták fel a tanárok követeléseit

2022. október 20. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Pintér Sándor-maszkot húzva olvasták fel a pedagógusok, a diákok és a szülők követeléseit az aHang aktivistái a Klebelsberg Központ budapesti épülete előtt. „Ha az emberekre nem hallgattok, a főnökötökre hátha” – mondták.

Csütörtökön délelőtt az aHang csapata a Klebelsberg Központ budapesti épülete elé vonult, hogy megüzenjék: „Elfogadhatatlan, hogy a tankerületek a pedagógusok helyett a kormány fenyegető politikája mellé állnak.” A követelések része többek között a béremelés, a munkaterhek csökkentése és a sztrájkjog visszaállítása is, de kitértek a gyógypedagógusok helyzetére is.

Az aHang szerint elfogadhatatlan, hogy míg a szülők, pedagógusok, diákok és civilek egyhangúlag álltak ki amellett, hogy azonnali beavatkozásra van szükség az összeomló magyar közoktatásban, a kormány továbbra sem hajlandó meghallani az érintettek hangját. Azt is felháborítónak tartják, hogy a Klebelsberg Központ és az alá tartozó tankerületek ahelyett, hogy érdemben segítenék a pedagógusokat, a kormány retorziós politikáját követve kirúgással fenyegetik azokat a tanárokat, akik ki mernek állni.

A rövid megmozdulás második felében a Klebelsberg Központ épülete előtt Bibó István írását, A szabadságszerető ember politikai tízparancsolatát hallgatták meg. „Nézzenek tükörbe, és döntsék el, hogy egy fenyegető hatalom mellé állnak, vagy a jövő oktatása mellé” – zárták a demonstrációt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!