Sarka Kata férjének cége 40 milliós támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt.-től

2022. október 18. – 08:08

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétették, hogy szeptemberben kiket támogatott a Szerencsejáték Zrt. szponzorpénzeit kiosztó leányvállalat. A 70 millió keretből 40 millió forint plusz áfát Sarka Kata férjének cége, a Netrise Hungary Kft. kapott – írja a Hvg.hu.

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. közzétette a szeptemberi szponzori támogatásokat. A 70 millió forintos keretösszeg négy helyre ment.

  1. A teljes szponzorációs keret 57 százalékát, 40 millió forintot a Netrise Hungary Kft. kapta. A cég tulajdonosa Bessenyei István, Sarka Kata férje. A Netrise az egyik leglátogatottabb magyar női portál, a Femcafe.hu kiadója. Bessenyei 11 évig járhatott MSZP-s belépővel a Parlamentbe, 2017-ben a kormányfő lánya, Orbán Ráhel köreiben tűnt fel, később pedig Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata üzleteiben vett részt – írja a Hvg.hu. A Netrise Hungary Kft. 2018-ban és 2019-ben is kapott hasonló mértékű támogatást a Szerencsejáték-cégtől. Bessenyei egy másik érdekeltsége, a Budapest Tenisz Centrum Nonprofit Kft. 2019 novemberében 15 milliós szponzorációs szerződéshez jutott.
  2. Az állami százmilliárdokkal kitömött Mathias Corvinus Collegiumot 5 millió forintos támogatásban részesítette az állami cég.
  3. A Magyar Állami Operaház 20 millió forintot kapott. A nemrég felújított intézmény is komoly megszorításokra készül a rezsiszámlák miatt. A 8-10 szeresére dráguló gázfűtési költségeik miatt az Operaházat csak 18 fokra fűtik fel, az Erkel Színházat novembertől a fűtési szezon végéig bezárják, és az Eiffel Műhelyház működését is korlátozzák.
  4. 5 millió forintot kapott a World Press Photo (WPP) kiállítás szervezője, a Herald Europa Kft. A kiállítást október végéig lehet megnézni a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A Hvg.hu korábban arról írt, hogy a Szerencsejáték-cég korábban kétszer is támogatta Szijjártó Péter sógorának érdekeltségét, de jutott a Nemzeti Vágta szervezőjének, Havasi Balázs zongorista vállalkozásának és egy KDNP-közeli társaságnak is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!