Horoszkóppal reklámozták, majd élő adásban tették vissza a helyükre a Lánchíd oroszlánjait

2022. október 18. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan Facebook-poszttal találkozhattak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) oldalát követők, sőt egy pillanatra akár azt is hihették, hogy valamilyen horoszkópokat megosztó oldalra keveredtek.

„Készen állsz újra leláncolni magad, ezáltal a magánéletedben szerencsés fordulat áll be. Egy korábbi partner felbukkanásával hosszú időre megtalálod a társadat. Ne hagyd, hogy az utóbbi időszak elcsendesülése elzárjon az új lehetőségektől. Önts tiszta vizet a Dunába, így találkozhatsz valakivel, akivel kölcsönösen csodálhatjátok egymást”

– tette közzé kedd reggel a Facebookon a BKK.

A bejegyzésből elsőre úgy tűnhet, hogy a közlekedési cég új szolgáltatást vezet be, és innentől mindennap közzéteszi az egyik csillagjegy napi horoszkópját. Erről azonban szó sincs, mert ahogy az oroszlán csillagjegyből és a szövegből sokan kikövetkeztették:

a budai oldalon visszakerülnek a helyükre a Lánchíd felújított oroszlánjai.

A híd jellegzetes díszítőelemeinek visszahelyezését a BKK egy rövid ideig élő videóban is közvetítette:

Az első oroszlánokat még 2021 augusztusában emelték le a felújítás alatt álló hídról. A jelenleg ismert tervek szerint a közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogosjárdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak. A kivitelezési munkák előreláthatóan 2023 augusztusában fejeződnek be, ezután kezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás. A főváros vezetésének az a célja, hogy Budapest a 150. születésnapjára teljes egészében elkészüljön a híd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!