Rezsimenedékeket hoznak létre DK-s polgármesterek Budapest több kerületében, Zalaszentgróton és Polgáron

2022. október 16. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

Rezsimenedékeket hoznak létre a főváros DK-s polgármesterei több budapesti kerületben, illetve Zalaszentgróton és Polgár városában is – hangzott el a Demokratikus Koalíció vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Ezeket bárki látogathatja majd napközben, aki az egyre növekvő árak miatt nem teheti meg, hogy napközben is befűtse otthonát.

A sajtótájékoztatón felszólaló polgármesterek mind arról beszéltek, hogy a DK a magyar kormánnyal szemben mindent megtesz azért, hogy segítse az „orbáni infláció áldozatait”, azokat a polgárokat, akik az „orbáni rezsiemelések”, a kormány megszorításai és az energiaválság miatt nehéz helyzetbe kerültek. „Vannak olyanok, akiknek dönteniük kell, hogy vagy fűtenek vagy esznek” – mondta László Imre, Újbuda polgármestere. A rezsimenedékek létrehozásával a DK-s politikusok szándéka az, hogy csökkentsék az emberek terheit, így nem kell napközben befűteniük a lakást és a rezsiszámlákon aggódni, amit nem tudnak kifizetni. A rezsimenedékek napközben lesznek nyitva, bárki betérhet majd, több helyszínen lesznek kulturális programok is, és a rezsimenedékekben az emberek nyugodtan és melegben tudnak felkészülni a következő munkanapra, a gyerekek pedig az iskolára.

A sajtótájékoztatón Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettes mellett felszólalt Kiss László, a III. kerület polgármestere, Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere, László Imre, Újbuda polgármestere, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere, Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere, Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere és Tóth József, Polgár város polgármestere is.

Rezsimenedéket hoznak létre Budapesten többek között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és a fiókkönyvtáraiban, a Budapesti Történeti Múzeumban és más kulturális intézményekben, a Békásmegyeri Könyvtárban, a VII. kerületi Varázsdoboz játszóházban és a kerület nappali klubjában, a XI. kerületben működő nyugdíjas klubokban, a XV. kerületi Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban, a XVIII. kerület három könyvtárában is, Zalaszentgróton az idősek otthonában, Polgáron pedig a polgárőrség irodáját fogják átalakítani rezsimenedékké.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!