Eladó egy templomépület Mezőlakon

2022. október 16. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Eladó egy templomépület Mezőlakon – írja a Blikk.

A korábban evangélikus egyházhoz tartozó épületben már évek óta nem tartanak istentiszteletet. A hívek egy újabb templomba járnak, és a 1920-ban épült régi templom harangját is átköltöztették. Az épületen mállik a vakolat, a templomkertet ellepte a gaz.

A templomot 15 éve egy vállalkozó vette meg, és bár voltak vele tervei, ő is csak raktárnak használta. A tulajdonos beceneve után „Szenyor” néven emlegetett építményt több iroda is hirdeti, az ingatlan besorolása alapján „kivett templom” kategóriában, felújítandó lakóházként.

Az épület 122 négyzetméteres, villany és gáz van benne, csatorna- és vízhálózat az utcában, utóbbi kettő bevezethető – írja a Blikk. A vevő a 90000 forintos négyzetméter árért még kap egy különálló templomtornyot és egy 1500 négyzetméteres kertet.

„Bár elmúlt száz éves, nem minősül műemléknek, így nem áll védelem alatt, tulajdonképpen nincs gazdája, csak tulajdonosa. Egész Mezőlak bízik benne, hogy lesz egy lelkes, fiatal, aki megveszi a templomunkat és újjáéleszti lakóházként” – mondta egy helyi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!