Hazaküldték a 12 éves gyereket, másnap meghalt: a kisvárdai kórház vizsgálata szerint nem történt mulasztás

2022. október 16. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Híradó helyszíni riportjából kiderült, a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban lezárult a vizsgálat annak a 12 éves kisfiúnak az ügyében, akit a családja szerint érdemi vizsgálat nélkül küldtek haza a kórházból, majd másnap meghalt. A kórház belső vizsgálata szerint nem történt szakmai mulasztás, a rendőrség még nyomoz az ügyben.

Mint arról szombaton a Telexen is beszámoltunk, a dombrádi gyerek múlt héten betegedett meg, lázas volt, nem evett és nem ivott, ezért a családja háziorvoshoz vitte. Az orvos továbbküldte a kisvárdai kórházba, ahonnan viszont – a család szerint – érdemi vizsgálat nélkül küldték haza. A kisfiú másnap rosszul lett, mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni. Az RTL – hivatalosan nem megerősített – információi szerint szívizomgyulladása lehetett.

Az RTL-nek a kisfiú nagynénje nyilatkozott, aki elmondta, a kórházban azt mondták nekik, a gyereknek torokgyulladása van, ezért pihenjen és igyon sokat, és a teltebb alkata miatt fogyókúrázhat is. Az RTL az esettel kapcsolatban kereste a Szent Damján Kórházat is, akiktől az alábbi választ kapták:

„Intézményünkben vizsgálatot folytattunk le, amely alapján nem történt szakmai mulasztás a gyermek ellátása során. A gyászoló család felé együttérzésünket fejezzük ki.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!