A DK az utcára hívja az embereket október 23-án

2022. október 16. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője vasárnap videóüzenetben jelentkezett be a közösségi oldalán, amiben arra buzdít, mindenki menjen az utcára október 23-án, akár tüntetni, akár sétálni és beszélgetni.

„Csendben vagy határozottan, de utcára, magyar! Jövő vasárnap vegyük birtokba az utcákat, tereket! Aki tud, tüntessen, akinek ez nem lehetséges, menjen ki az utcára sétálni és beszélgetni, barátokkal, idegenekkel! Beszélgessetek az országról, közügyeinkről. Hangosan tiltakozva vagy csendben, de elszántan! Keressétek meg és csatlakozzatok a hozzátok legközelebbi tüntetéshez, vagy csak menjetek ki sétálni, beszélgetni a közterekre. Legyünk együtt és mutassuk meg, hogy a megadás helyett a küzdelem útját választjuk. Október 23-án utcára, magyar!” – mondta Dobrev a videóban.

Szeptember eleje óta országszerte több városban tüntetést, élőláncot és flashmobot szerveztek a tanárok és a velük szolidáris diákok és szülők. A legutóbbi, október 14-i budapesti tüntetés szervezői a demonstráció végén jelentették be, hogy október 23-ára is megmozdulást szerveznek. Október 23-án délután négykor várnak mindenkit a Kálvin térre, ahonnan a Műegyetem rakpart mint történelmi helyszín lesz a cél. A következő, országos sztrájknap, amit a PDSZ és a PSZ együtt hirdetett meg, október 27-én lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!