Nem épült meg időben a lakópark, a beruházó nem akarja a 10 milliós előleget visszafizetni

2022. október 15. – 19:38

Másolás

Vágólapra másolva

Nem épült meg időben a mogyoródi lakópark, és a több mint 10 milliós előleget sem akarja a beruházó visszafizetni, erről beszélt egy férfi az RTL Híradójának.

Szerinte a lakást, amit meg akart venni, idén ősszel kellett volna átadnia az építtetőnek. Ő a több mint 10 milliós előleget tavaly ősszel fizette be a beruházónak, de mivel nem készült el időben az ingatlan, így júniusban elállt a szerződéstől. A szerződés felbontását az eladó aláírásával megerősítette, ügyvéd ellenjegyezte. A szerződésben az áll, hogy a 10,2 millió forintot őszig visszafizetik a vevő bankszámlájára. A dokumentumban az is szerepelt, hogy az adásvételi előszerződést egybehangzóan felbontják.

Azonban a férfi az előleget azóta sem kapta vissza, szeptemberben fizetési meghagyást kezdeményezett, ám az eladó akkor már vitatta ennek a jogosságát, sőt magát az összeget is. A férfi feljelentést tett a rendőrségen.

Az RTL stábja lement a beruházás tervezett helyszínére, ahol annyi változás történt, hogy a területen lévő búzatábla eltűnt, de az építkezés még mindig nem kezdődött el.

A lakópark honlapján közben új dátummal, 2023. első negyedévében tervezett átadással hirdetik tovább a lakásokat. Az RTL elérte a beruházó cég tulajdonosát telefonon, de ő nem akart nyilatkozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!