A Hősök terén lehet megnézni vasárnap a Magyar Honvédség új harcjárműveit

2022. október 15. – 18:46

A Hősök terén lehet megnézni vasárnap a Magyar Honvédség új harcjárműveit
Katonák vonulnak az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütételén, valamint a Lynx KF41 harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Hősök terén lehet megnézni vasárnap a Magyar Honvédség új, lánctalpas, gyalogsági harcjárművét, a Rheinmetall által gyártott Lynx KF41-et és az „ARV Buffalo” harcjárművontatót, írja az MTI.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a járműveket 8 és 16 óra között lehet megnézni. A Lynxet a hadszíntérnek és a várható feladatoknak megfelelően lehet átalakítani, legyen szó békefenntartásról, városi hadviselésről, aszimmetrikus műveletekről, vagy hagyományos támadásokról.

A Hősök terén vasárnap a Gidránnak hívott többfeladatú, de elsősorban támogató szerepkörben alkalmazandó, jó terepjáró képességű, páncélozott harcjárművet is meg lehet nézni, és kiállítanak két BTR páncélozott szállító harcjárművet is.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint 2023-ig 46 Lynx harcjárművet szállít a Rheinmetall a Magyar Honvédségnek, azután 2029-ig 172-t, amelyeket Magyarországon gyártanak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!