Videón a férfi, aki fémrúddal próbálta meg felfeszíteni a fotocellás ajtót, amíg rá nem jött, hogy betörni egyszerűbb

2022. október 14. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Egy izsáki férfi egy fémrúd segítségével próbált meg bejutni egy kecskeméti benzinkút üzlethelyiségébe – közölte a Kecskeméti Járási Ügyészség. A férfi egy ideig kitartóan próbálta felfeszíteni a fotocellás ajtót, amíg rá nem jött, hogy az üveget sokkal egyszerűbb betörni. Így végül be is jutott. Pechére az akciót végig rögzítette a benzinkút biztonsági kamerája, így nem sokáig örülhetett a zsákmánynak, a kecskeméti rendőrök még aznap elfogták. Az eset június 12-én történt, az ügyészség most emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a „büfék feltörésére szakosodott” férfi néhány hónappal korábban szabadult a börtönből, ahol korábbi lopásai miatt ült. Szabadulása után nem sokat pihent, tavasszal már ismét kecskeméti büfék és presszók feltöréséből próbált pénzt szerezni. Az egyik helyről 100 ezer forint készpénzzel távozott, egy másik büfénél viszont nem járt sikerrel: az ablakot ugyan betörte, de hiába próbált benyúlni, a védőrács miatt nem érte el a pénztárgép fiókját. A rongálással viszont 150 ezer forint kárt okozott.

Ezt követte a benzinkút, ahova egy méretes fémrúddal érkezett, amivel hosszú ideig sikertelenül próbálta felfeszíteni a fotocellás ajtót. Ezt megelégelve végül az ajtó melletti ablakot törte be, itt végül be is jutott. Az Ocean's trilógia profijait is megszégyenítő betörési akcióról a benzinkút biztonsági kamerája készített felvételt:

Az akció nyilván nem érte meg neki: összesen 6 ezer forint készpénzt és egy 20 ezer forint értékű mobiltelefont vitt el magával, az ajtó megrongálásával viszont 170 ezer forintos kárt okozott, arról nem is beszélve, hogy jelenleg letartóztatásban van, és fegyházbüntetés vár rá, az ügyészség ugyanis a „többszörös, különös visszaeső férfit többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja”.

Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!