Szélsőjobboldali csoportban osztálytársa megölését előre bejelentő 16 évest fogott el a TEK

2022. október 13. – 21:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Holnap megölöm az osztálytársam”

– ezt a bejegyzést írta be tegnap egy anonim felhasználó egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportba a Police.hu beszámolója szerint.

A TEK a beazonosítást követően azonnal értesítette a – nyomozás lefolytatására jogosult – KR NNI nyomozóit. A rendőrök még este elfogták a 16 éves fiút, aki ellen emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás.

Szerda délután a Terrorelhárítási Központhoz jelzés érkezett arról, hogy egy angol nyelvű, szélsőjobboldali zárt közösség belső üzenetküldő hálózatára valaki angolul azt írta be, hogy másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát. A chatpartnerek még azt is kérték tőle, hogy erről készítsen majd felvételt.

A jelzés után a TEK részletesen, több oldalról ellenőrizte, majd beazonosította a személyt, azonnal felvette a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával (KR NNI), majd a két szerv közösen azonnal akcióba lépett: még az este folyamán elfogták a fiút Győr-Moson Sopron megyei tartózkodási helyén.

A 16 éves fiatalt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a KR NNI nyomozói, majd a fiatalkorút bűnügyi őrizetbe vették. A büntetőeljárást a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!