Lopott csónakkal evezett volna Olaszországba egy afgán férfi a Balatonról, de nem jött be a terve

2022. október 13. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

Szűkszavú, de annál több kérdést felvető közleményt tett közzé csütörtök délelőtt a Police.hu.

Mint írják, a vízirendészek október 12-én este háromnegyed nyolc körül Balatonszárszónál kaptak bejelentést arról, hogy egy csónakos segítségért kiabál, mert nem tudott partra jutni.

Az intézkedés során kiderült, hogy a Németországban élő afgán férfi korábban Örvényesről lopta el a csónakot, amivel elmondása szerint Olaszországig akart evezni.

A 24 éves férfit ráadásul abban a hiszemben volt, hogy Csehországban tartózkodik.

Kíváncsiak voltunk, vajon lehetetlen küldetés-e az Örvényes–Szicília-terv. Mint kiderült: nem az.

Örvényesről indulva először is megkerüli az ember a Tihanyi-félszigetet, és a Balatont átszelve Siófoknál rákanyarodik a Sió csatornára. Ha nem feneklik meg, akkor Ozorát érintve Harc mellett elkanyarodva a Gemenci erdő ölelésében a Dunán találja magát. Mohács után nem sokkal jön Újvidék, Belgrád, majd Románián végigcsorogva máris a Fekete-tengeren szeli a habokat, majd a partok mentén Bulgária mellett elhaladva Törökországnál kell dobni egy jobbost, így Isztambulnál átmenni a Boszporuszon. A Márvány-tengeren át a Dardanellákat megcsodálva az Égei-tengeren köt ki a bátor utazó, onnan pedig már egyszerű a dolga, Kréta fölött áthaladva máris ott a Földközi-tenger és csodálatos Szicília, vagy ahogy a helyiek mondják: Sicilia Bedda.

Az afgán férfinak nem jött be a terv, a vízirendészek kimentették és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol eljárás indult ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!