Polgári engedetlenség: október 21-én a XV. kerületben zárva marad minden óvoda

2022. október 12. – 22:00

Másolás

Vágólapra másolva

A noÁr mozgalom Facebook-oldalán jelentették be a legújabb pedagógus-megmozdulást. Ennek keretében október 21-én pénteken a kerület egyetlen óvodája sem nyit ki, 400 óvodai dolgozó vesz részt polgári engedetlenségi akcióban.

„Mint tapasztaljátok saját bőrötökön, az óvodákban dolgozó kollégák (is) mindennapi megélhetési gondokkal küzdenek az alacsony fizetések miatt, ráadásul sokan kényszerültek hivatásukat feladni a megalázóan alacsony, megélhetésre nem elegendő fizetések miatt. Számos, a megbecsülésünkre, bérrendezésünk változtatására irányuló kezdeményezésben vettünk részt (panaszkodtunk, sztrájkoltunk, tüntettünk, stb): minden módon igyekeztek pedagógusaink, illetve az oktatást, nevelést segítő munkatársak, technikai dolgozók kifejezni, hogy változtatást szeretnének, jobb, emberhez méltóbb fizetésre van szükségük.” – írják közleményükben.

Az óvodai dolgozók azt szeretnék elérni, hogy a pedagógus bértábla vetítési alapját a mindenkori minimálbérhez igazítsák és inflációkövetővé tegyék, továbbá, hogy visszamenőlegesen emelkedjen az oktatásban nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak garantált illetménye.

„Ez az utolsó eszközünk, hogy a fizetéseinkben pozitív változás történjen! Talán így meghallják a hangunkat!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!