Kormányablakok zárnak be télre, hogy a rezsin spóroljanak

2022. október 12. – 16:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Változik egyes kormányablakok nyitvatartása novembertől” – tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy átmenetileg, a téli hónapokra bezárnak egyes kormányablakokat.

Az indok az energiaárak elszállása, ami miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél.

Hogy pontosan mennyi kormányablakot érint a bezárás, nem derül ki a közleményből, de azt írják, „Az őszi-téli időszakban jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a novembertől márciusig nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít. Továbbra is minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart.”

Tavaly júniusban az MTI arról adott hírt, hogy megnyílt a 306. hazai kormányablak, és év végéig 317-re emelkedik ez a szám. Vagyis a mostani ideiglenes bezárás nagyjából a kormányablakok 10%-át érintheti. A közlemény szerint az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják majd el a feladataikat a téli időszakban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!