RTL: Naponta kétszer ellenőrzik a hőmérsékletet, és maximálják a szellőztetést az iskolákban a pécsi tankerület javaslatára

2022. október 9. – 20:51

Másolás

Vágólapra másolva

Bár Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy szigorú ellenőrzés helyett inkább törekvést várnak el az intézményektől, a Pécsi Tankerületi Központ konkrét utasításokat adott ki az energiatakarékosságra vonatkozóan.

Az RTL riportjából kiderül, hogy nem szeretnék, ha 18 fok fölé menne a hőmérséklet, ezért naponta kétszer ellenőrizni fogják a hőfokot, és hogy csak annyi radiátor üzemeljen, ami az előírt hőmérséklet biztosításához szükséges. Emellett figyelik, hogy a villanyok nem égnek-e feleslegesen, be van-e zárva minden ajtó, hétvégére letekerik-e a termosztátot 16 fokra, és 90-120 másodpercben maximálják a szellőztetéseket.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium az RTL kérdéseire azt a választ, hogy a szakképzési centrumok keresik a leghatékonyabb spórolási lehetőségeket, így a költségcsökkentő lépések helyi szinten eltérőek lehetnek, figyelembe véve az intézmények helyzetét, a tanulók és az oktatók érdekeit. Arra a kérdésre sem ők, sem a Belügyminisztérium nem válaszolt, hogy fogják-e ellenőrizni az intézményeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!