Érdemes nyitott felsővel járni, mert pár napig ősz lesz Magyarországon

2022. október 9. – 16:44

Másolás

Vágólapra másolva

Szép ősziesen csengett le a hét, de a következő napokban is tartani fog az enyhe időjárás, úgyhogy érdemes mértéktartással halmozni a rétegeket, már ami a felsőket illeti, és inkább a ruhakatalógusok fotóinak neutrális világát idézően öltözködni és mosolyogni.

  • Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen. Az Északi-középhegység térségében néhol átmenetileg egy-egy jelentéktelen zápor kialakulhat. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északias szél. Délután 17 és 24 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.
  • Hétfőn nyugaton és délen változóan felhős, északon és keleten többnyire derült, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. Az Alföldön a keleti-északkeleti, északnyugaton a déli-délkeleti szél lehet élénk, Sopron környékén erős. Hajnalban 1–10 fokot mérhetünk, északon, északkeleten többfelé lehet talaj menti fagy. Délutánra 17 és 23 fok közé melegszik a levegő.
  • Kedden változóan felhős-napos időre van kilátás, de csak egy-egy helyen alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, gyenge zápor. Nyugaton helyenként megélénkülhet az északi szél. Délután 17–23 fokot mutathatnak a hőmérők.
  • Szerdán és csütörtökön hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, csak néhol szerdán fordulhat elő kisebb eső, gyenge zápor. Nem lesz jelentős a légmozgás. A hajnalok, reggelek helyenként párásak, ködösek lehetnek. Délutánonként 15 és 22 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Európa nagy részén viszont érdemes lesz egy kicsit kritikusabb szemlélettel öltözködni, ugyanis a kontinenst egy hosszan elnyúló hidegfront szeli át, amely a Kelet-európai-síkságon keresztül egészen az Alpok térségéig húzódik. A front mostanra már veszített erejéből, számottevő mennyiségű csapadék csak kevés helyen – főként a hegyekben, illetve az északi ágán – fordul elő. Izland felett is ciklon örvénylik, amelynek frontális felhőzete és csapadéka a norvég, illetve a brit partokat is elérte. Kontinensünk többi részén alapvetően nyugodt, száraz az idő.

(Időkép, MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!