Egyszerre hat helyreigazítást is közzétett a Pesti Srácok

2022. október 7. – 14:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egymás után teszi közzé a helyreigazításokat, illetve a jogerős bírósági ítélettel kapcsolatos közleményeket a Pesti Srácok. Jelenleg hat helyreigazítás szerepel egymás után az online oldal címlapjának alsó részén.

A hat közlemény közt ott van négy, az idei választási kampány kapcsán megjelent, helyreigazított állítás. A „Demeter Márta is háborúba rángatná Magyarországot” című cikkünkben például valótlanul állították, hogy a képviselő azt követelte, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába. De valótlanul állították azt is, hogy Steinmetz Ádám és Jakab Péter lakossági fórumára mindössze 14-en voltak kíváncsiak, a valóság ezzel szemben az, hogy „rendezvény résztvevőinek száma a jobbik stábjának jelenlévő tagjain kívül is több mint kétszerese volt” – írják. Az sem bizonyult valósnak, hogy a XVI. kerületi MSZP-székház Csizmazia Ferenc István helyi pártelnök tulajdonába került volna.

Képernyőkép – Pesti Srácok
Képernyőkép – Pesti Srácok

A régebbi ügyek közül most került ki egy 2019-es, a szegedi Szeviép-ügyről szóló jogerős közlemény. Emellett egy 2017-es, Szabó Zoltánról szóló cikkel kapcsolatos közleményt is mostanában tettek közé. Ebben elnézést kérnek, hogy megsértették Szabó jó hírnévhez való jogát azzal, hogy azt állították, részegen tántorgott be a KFC Király utcai éttermébe, és ott sorban állás alatt kötekedett a többi vásárlóval, azt a hamis látszatot keltve, hogy ezért kellett kitenni onnan, és hogy onnan később álnéven rendelt.

A cikk megjelenésének időpontjában ezek a közlemények ömlesztve, a címlap alsó negyedében találhatók az oldalon. Megkerestük a Pesti Srácok szerkesztőségét, hogy megtudjuk, miért egyben kerültek ki ezek a helyreigazítások a címlapra. Amennyiben választ kapunk, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!