2018-ban letöltendőre ítélték, ám azóta sem vonult börtönbe Balmazújváros volt polgármestere

2022. október 6. – 06:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vesztegetésért öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Veres Margit volt balmazújvárosi polgármestert 2018-ban, ám ő azóta sem vonult rácsok mögé, értesült a 24.hu.

A lap megpróbált utánajárni annak, hogy ennek mi lehet az oka. Minden jel arra utal, hogy Veres Margit államfői kegyelmet kapott Áder Jánostól. A volt köztársasági elnök elé 173 kegyelmi kérvény került, amiből 167-et elutasított, hat embernek viszont megkegyelmezett.

Az biztos, hogy Veres Margit kegyelmi kérvényét elbírálták, mert Novák Katalin államfői hivatala arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy a köztársasági elnök előtt nincs olyan függő kegyelmi ügy, ami hivatalba lépését megelőzően érkezett volna.

A volt polgármester ügyvédje, Rácsai Lajos elmondta, nem kapott felhatalmazást arra, hogy bármilyen részletet közöljön. Az ügyvéd ugyanakkor azt elismerte, hogy a volt balmazújvárosi polgármester szabadlábon van, és azt sem cáfolta, hogy Veres Margit kegyelmet kapott.

A 2018-ban jogerősen elítélt Veres Margit elleni vádirat szerint a volt polgármester 2012-ben még jegyzőként fogadott el 400 ezer forintot és egy autót egy vállalkozótól, aki az általa épített rendezvénycsarnokhoz szeretett volna 180 millió forint állami támogatást szerezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!