Kövér László szerint elképzelhető, hogy a lengyel választásokig a Magyarországnak járó pénzeket is visszatartja majd az EU

2022. október 6. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Hetek című hetilapnak adott interjú Kövér László házelnök, amiben többek között arról beszélt, hogy az Európai Unióban „brutális erőpolitika zajlik Magyarországgal szemben”. A teljes interjú pénteken jelenik meg a nyomtatott folyóiratban, a lap internetes kiadása szemlézett részleteket belőle.

Az interjúban a házelnök azt is elmondta, szerinte

„minimum 50 százalék esély van arra, hogy legalább a lengyel választásokig a Magyarországnak járó pénzeket is vissza fogják tartani”.

Kövér szerint „az egyszerű európai választópolgár ebből annyit érzékel, hogy állandó probléma van a lengyel és a magyar kormánnyal”, mert az európai közvéleményben uszítás zajlik a jobboldali európai kormányok ellen. A lengyel országgyűlési választásokat 2023-ban tartják majd.

A házelnököt az orosz–ukrán háborúról is kérdezték, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Óvatosan kell válaszolnom a kérdésére, de mi van akkor, ha a birodalomépítési politika valójában nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak? Ennek legalább akkora relevanciája van, ki-ki döntse el, hogy melyik olvasat szimpatikusabb neki.”

Szerinte bár a háborút Oroszország indította el, Oroszországnak is vannak legitim biztonsági igényei, amelyeket figyelmen kívül hagyni óriási hiba.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!