Több mint kétszáz fős élőlánccal tiltakoztak a szegedi Deák Ferenc Gimnázium előtt a tanárokért

2022. október 5. – 08:32

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel hétre szerveztek élőláncot a szegedi Deák Ferenc Gimnázium elé pedagógusok, az esemény célja, hogy az országos tiltakozásokhoz csatlakozva felhívják a figyelmet az oktatásban érintettek nehézségeire, az oktatási rendszer súlyos gondjaira.

Fotó: Bálint András / Szegeder
Fotó: Bálint András / Szegeder

Az élőláncba a szülőket, nagyszülőket, illetve minden támogatót vártak. „Azért vagyunk itt, hogy felhívjuk a figyelmet az oktatás nehézségeire, egymást támogatva” – mondta egy felszólaló. Ezután egy perc néma csend következett, majd a „folytatjuk” és a „szolidaritás” szavakat kezdte el skandálni a tömeg.

Az élőláncban nagyjából 230-an vettek részt. Az esemény végén a szomszédos épületben található Krúdy Gyula Szakképző Iskola képviselői olvasták fel a szakképzésben dolgozók követeléseit, melyekben többek között önálló oktatásügyi minisztériumot és több jogot követelnek maguknak, a diákoknak pedig a tananyag csökkentését, intézkedéseket a kiégés megelőzésére, és ingyen tankönyv helyett ingyen notebookot, korszerű interaktív tananyagot szeretnének.

Fotó: Bálint András / Szegeder
Fotó: Bálint András / Szegeder

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!