Tiltakozásul széttépte egynapi fizetését egy kőbányai tanár

2022. október 5. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Mivel a törvényi keretek láthatatlanná teszik a sztrájkot, kb. annyit ér egy nap sztrájk, hogy egy nappal kevesebb bérünk lesz” – magyarázta a Telex kérdésére Molnár Attila, aki ma tiltakozásul 11 ezer forintot tépett szét a Kőbányai Szent László Gimnázium előtt.

Forrás: Molnár Attila / Facebook
Forrás: Molnár Attila / Facebook

„Ez kb egy napi bérem, ez a 220000 forint egyhuszada. Osztályfőnökként sem jobb a helyzet, azzal 240-et keresek” – írta a csalódott tanár Facebook posztjában. „35 éves vagyok, matematika, filozófia és informatika szakos tanár Kőbányai Szent László Gimnáziumban. A pályakezdőkkel azonos a fizetésem.”

Molnár maga is Szent László Gimnázium hallgatója volt, 2005-ben érettségizett, majd tanárként tért vissza az intézménybe.

„Sztrájkoltunk is, én is, sokan, összesen 47-en, volt egy engedetlenkedő is” – mondta Molnár, aki kifejezetten örül, hogy a mai napon az iskola előtt szülők és diákok szerveztek megmozdulást. A spontán pénztépéssel kicsit saját magát is meglepte, a szülők hívták ki az iskola elé, ahol köszönetet mondott a támogatásért és „kicsit elragadtatta magát”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!