Szombathelyen élőlánc és polgári engedetlenség is volt

2022. október 5. – 09:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium élőláncot szervezett, ami még az első iskolai óra előtt, reggel fél nyolckor össze is állt. A pedagógusok mellett ott voltak a szomszédos Zrínyi Ilona Általános Iskola tanárai is, írja a Nyugat.hu.

A demonstráció előtt a Facebookon ezt írták:

„Mi, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusaival együtt úgy döntöttünk, hogy ez alkalommal nem sztrájkolunk.”

Ennek az az oka, hogy szerintük a sztrájktörvény kiüresítése nem tesz lehetővé valódi sztrájkot, így ezen az úton „nem érhetünk el eredményeket, nem vívhatunk ki az ügyünknek figyelmet, és nem is remélhetjük, hogy kéréseink értő fülekre találnak”.

Azt írják, most már nem tehetnek úgy, mintha a rendszer jól működne, nem mondhatják azt, hogy elégedettek, hiszen már csak az elhivatottságunk tartja őket a pályán.

„És leginkább nem maradhatunk tiszta lelkiismerettel csendben akkor, amikor kollégáink veszítik el a munkájukat, diákok a tanáraikat azért, mert ők elég bátrak voltak ahhoz, hogy kiálljanak a közoktatásért.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!