A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gödöllői Tagintézményének közel negyven munkatársa írt alá nyilatkozatot

2022. október 5. – 16:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Alulírottak, a PMPSZ Gödöllői Tagintézményének dolgozói 2022.10.05-én vállaljuk, hogy polgári engedetlenségben valamint sztrájkban veszünk részt, miután nincs más lehetőségünk kiállni az oktatás ügyéért, a gyermekek, diákok, és önmagunk érdekeiért. Figyelemfelkeltő akciónkban nem tantestületként vagy azt képviselve veszünk részt!” – kezdik a nyilatkozatot.

„Kijelentjük, hogy döntésünk nem a tagintézményünk vezetősége, kollégáink, valamint az azt felügyelő, és irányító tankerület ellen irányul, hanem állampolgári kötelességünknek érezzük felszólalni az alaptörvényben foglalt jogainkért, az oktatás kiemelt fontossága mellett. Tettünk esetleges következményeivel tisztában vagyunk, azokat vállaljuk” – írják.

A közleményben tiltakoznak többek között az oktatásban dolgozók sztrájkjogának ellehetetlenítése ellen, a pedagógusoknak a hatalom általi megfenyegetése ellen, a Kölcsey Gimnázium munkájuktól eltanácsolt pedagógusait ért arrogáns, hatalommal való visszaélés ellen. És kiállnak többek között a gyermekek minőségi neveléséért és oktatásáért, a szakmai és tárgyi, infrastrukturális feltételek biztosításáért, a pedagógiai szabadságért.

Kiállásukkal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy „oktatás nélkül egy ország jövője meg van pecsételve. A pedagógus munkája nem más, mint a jövőbe való hosszú távú befektetés, amit most a jelenben szabotálnak, ezért most a jelenben kell helyreigazítani országunk jövőjéért.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!