25 forinttal emelkedik szerdától a piaci benzinár

2022. október 3. – 11:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdától jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj beszerzési ára is, írja a Holtankoljak.hu. A 95-ös benzinért bruttó 25 forinttal kérnek majd többet, a gázolaj pedig bruttó 18 forinttal drágul, így az alábbi piaci átlagárakkal találkozhatunk majd a benzinkutakon:

  • 95-ös benzin: 671,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 757,9 Ft/liter

A 480 forintos hatósági áron tankolók köre nem változott.

A több héten át tartó jelentős árcsökkenés után egy hete kezdett emelkedni az üzemanyagok ára.

Az RTL megkérdezte az Mol kiskereskedelmi igazgatóját az ársapka fenntarthatóságáról.

Orosz András a lapnak azt mondta, hogy a rekordokat döntő üzemanyag-fogyasztás ellenére összességében azt lehet mondani, hogy mindenki hozzájut az üzemanyaghoz. Ha mindenki annyi üzemanyagot vesz, amennyire szüksége van, akkor egyetlen kúton sem alakul ki váratlanul olyan nagy fogyasztás, ami áruhiányt okozna:

„Semmi értelme és indokolatlan is felhalmozni az üzemanyagot.”

A hatósági áron tankolók körének szűkítésével kapcsolatban azt mondta, hogy folyamatosan elemzik a helyzetet, hogy milyen az ország üzemanyagigénye, és erre optimalizálják a tevékenységüket.

„Ebben a pillanatban a fogyasztói igényeket ki tudjuk elégíteni”

– mondta Orosz András, hozzátéve, hogy mivel a kormány év végéig meghosszabbította az ársapkát, a fogyasztás megnőtt. Úgy priorizálnak, hogy például a mentőautókba mindig legyen üzemanyag, akár a kutak rovására is.

A kis kutakkal kapcsolatban megjegyezte, hogy nem volt olyan töltőállomás, ami csődbe ment volna, így a Mol egyet sem vett át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!