Tüntetések sorozatára készül a Mi Hazánk Mozgalom október végétől

2022. október 03. – 12:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Utcai demonstrációk sorozatával tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom az ellen, hogy a kormány és a miniszterelnök egyetlen javaslatukat sem támogatta eddig az Országgyűlésben. Toroczkai László pártelnök, frakcióvezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, október 24-én kezdik meg flashmobjaikat, performanszaikat és félpályás útlezárásaikat. Addig tart majd ez a sorozat, amíg nem tapasztalnak pozitív elmozdulást a kormányzat részéről, mondta.

Torockai elfogadhatatlannak nevezte a miniszterelnöknek azt a magyarázatát, hogy átfogó tulajdoni kataszter hiányában nem hajlandóak vagyonadót kivetni a száz leggazdagabb magyarra, hozzátéve, eközben „a népszámlálás ürügyén egészen elképesztő információkat kérnek” az emberektől javaikról.

A kormány továbbra is védi az oligarchákat, továbbra is védi a multikat – mondta, hozzátéve, hogy nem hajlandóak elfogadni azt, „hogy a mesterséges krízis haszonélvezői továbbra is megússzák a közteherviselést”, ahogy azt sem, hogy a kormányzat a döntései meghozatalát követően rendezzen nemzeti konzultációt adott ügyekben.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!