Baltával fenyegette és a vécébe zárta áldozatait az óbudai rabló

2022. október 1. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrök hétfőn a budapesti Erzsébetvárosban fogták el azt a férfit, a megalapozott gyanú szerint az elmúlt években több betörést követett el Óbudán, írja a Police.hu.

Volt olyan ház, ahova az elkövető háromszor is visszament: első alkalommal pénzt és iratokat vitt magával, másodszor a megszólaló riasztó miatt üres kézzel menekült el, míg harmadjára rátámadt az ott lakó nőre, a padlóhoz szorította és a pénzét követelte. Végül a férfi 700 ezer forinttal és ékszerekkel együtt távozott.

Az eljárás során a nyomozók további kilenc, a kerületben elkövetett betörésről szereztek tudomást. Két esetben a tulajdonosok megzavarták a tettest, aki késsel vagy baltával megfenyegette, megütötte, majd a vécébe, illetve a kamrába zárta őket. A megtámadott asszonyok könnyű sérüléseket szenvedtek.

A 46 éves K. Istvánt rablás, személyi szabadság megsértése és lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta. A rendőrök vizsgálják, hogy a férfi összefüggésbe hozható-e további bűncselekmények elkövetésével. ​

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!