Bizonytalan időre elhalasztják az állatvédő szervezeteknek járó támogatások kiosztását

2022. szeptember 28. – 16:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az állatvédők számára kiírt 500 millió forintos keretösszegű pályázat résztvevői kedden elektronikus üzenetet kaptak a Herman Ottó Intézet Kft.-től, hogy bizonytalan időre elhalasztják a pénz kiosztását – írja a 24.hu.

Ez azért volt meglepő, mert egy nappal korábban Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos a Mokka műsorában még arról beszélt, hogy napokon belül meglesz a pályázat eredményhirdetése, ami lehetővé teszi, hogy az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek hozzájussanak egy komolyabb összeghez.

A halasztást az intézet azzal indokolta, hogy sok pályázat érkezett be, és még nem tudták kiértékelni az összeset.

A kormány tavaly decemberben döntött úgy, hogy pályázatot írnak ki az állatvédő szervezetek számára. A pályázatot hivatalosan májusban hirdették meg, a lebonyolítására pedig a Herman Ottó Intézet kapott megbízást. A szervezeteknek július 20-ig volt idejük benyújtani a pályázatokat, amiben működési költségek, ivartalanítás és állategészségügyi szolgáltatás, valamint férőhelybővítés finanszírozására kérhettek 500 ezer és 10 millió forint közötti egyszeri, vissza nem térítendő támogatást. Júliusban Ovádi Péter bejelentette, hogy a pályázat elsöprő érdeklődéssel zárult, összesen 205 szervezet küldött be kérelmet.

A halasztással kapcsolatban Ovádi Péter a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy reméli, a közeljövőben ki tudják hirdetni a pályázat eredményeit, pontos dátumot azonban nem tudott mondani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!