Hétvégente bezár a Mogyoródi úti kollégium októbertől

2022. szeptember 28. – 21:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Októbertől új szabály lép életbe a Mogyoródi úti Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégiumban. Hétvégére bezárják a kollégiumot, amit sokan azért is választottak, mert hétvégénként is nyitva van – derült ki az RTL Klub riportjából.

Az új szabály szerint a diákoknak péntekenként délután 16 óráig kell elhagyniuk az épületet, amit vasárnap délután nyitnak ki újra. Erről a héten értesítették a kollégiumban lakó diákokat, akik nem értik, miért szeptember végén szóltak nekik a változásról.

Az RTL Klubnak nyilatkozó diákok szerint sokaknak még péntek délután és este is vannak óráik, így nem lesz egyszerű megoldani hetente a kiköltözést. Az egyik tanuló szerint már az is sokat segítene a helyzeten, ha péntekenként egy felügyelő lenne a kollégiumban, „így akinek dolga van az épületben, vagy órája, azt meg tudnánk oldani, de sajnos egyelőre úgy tűnik, nem lesz erre lehetőség”. Azoknak a diákoknak, akik nem tudnak hazautazni, vagy Budapesten szeretnének maradni, azt ajánlották fel, hogy hétvégére másik kollégiumokba költözhetnek át.

Egyelőre még nem tisztázott, hogy miért is van szükség az új szabály bevezetésére. A diákok és szülők szerint a megemelkedett rezsiköltségek állhatnak a háttérben, míg a kollégiumot fenntartó Közép-Pesti Tankerületi Központ energiatakarékossággal indokolta a változást. A tankerület az RTL Klubnak azt nyilatkozta, hogy csökkent az elhelyezést kérő fiatalok száma, ezért október elsejétől kevesebb ügyeletes intézmény lesz. Azt is hozzátették, hogy a korábbi években is rendszeresen költöztek hétvégente a diákok egyik kollégiumból a másikba, és a tankerület szerint ez nem okozhat nagy problémát, mert az épületek csupán néhány sarokra vannak egymástól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!