Meglepetésként egy belga nő hamvait rejtette egy Magyarországra importált Škoda kesztyűtartója

2022. szeptember 26. – 09:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan talált tárgyra akadt nemrég egy importált Škodában egy budapesti autónepper: Balló Marci és kollégája ugyanis egy idős, belga nő hamvait találták meg az autó kesztyűtartójában. Balló a szokatlan leletről először a Totalcaron írt szerzőként, majd aztán a Blikknek is nyilatkozott róla.

„Tehát ettem a még mindig forró pizzát, és az asztalon heverő hamumintát szemlélve próbáltam kifundálni az észszerű folytatást. Eltemetni nem tudjuk, tudniillik tiszta beton a telep, és mi van, ha Abigél néni mégsem egy Corsa kereke alatt lelne örök nyugalomra?! Hazavinni az országába túl nagy meló, a DHL pedig nem hiszem, hogy vállalja. Idős autótulaj szemléltetésnek használni már kegyeletsértés lett volna, és azt is elvetettem, hogy befogadó közösségként megtartjuk” – írta Balló, aki aztán a közösség tanácsára végül a rendőrséghez fordult segítségért, majd innen a nagykövetséghez irányították.

Fotó: Totalcar.hu
Fotó: Totalcar.hu

Ott kiderítették, hogy az idős asszony, Abigél 2015-ben halt meg, a hamvai akár hét éve is az autóban lehettek addigra. „Megrázó felismerés volt. Ezután megkérdeztem, eljön-e valaki a hamvakért. A válasz nemleges volt, így felajánlottam, hogy akkor mi elvisszük a nagykövetségre, pont van egy halottaskocsink.” A nagykövetség ebből a verzióból viszont nem kért, mondván, „kegyeletsértő lenne a hamvakat egy autó anyósülésén utaztatni. Elég abszurd válasz volt a tények ismeretében” – fűzte hozzá Balló.

Az autónepper megpróbálta felvenni a kapcsolatot a családdal, de senki sem reagált a megkeresésére. Végül aztán a nagykövetségtől értesítették, hogy mégis elmennek az asszony maradványaiért, hogy visszavigyék Belgiumba, és átadják a jogos tulajdonosnak. „A vonal bontását követő második órában pedig egy úr kopogtatott az iroda ajtaján, és közölte, hogy a nagymamáért érkezett” – számolt be a hepiendről az autókereskedő.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!