BKV-busz előtt büntetőfékezett, két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték

2022. szeptember 21. – 15:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügy vádlottja még 2018 augusztusában, a budapesti Megyeri úton úgy próbált rendezni egy nézeteltérést, hogy a menetrendszerinti 30-as busz előtt ok nélkül lefékezett – írja a Fővárosi Törvényszék közleménye.

A büntetőfékezés miatt a busz az autó hátuljának ütközött, ennek következtében az utasok közül többen is megsérültek. A büntetőfékező férfit közúti veszélyeztetés és rongálás miatt a bíróság elsőfokon bűnösnek mondta ki. A vádlottat ítélet szerint két év – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték, emellett eltiltották a vezetéstől, és az okozott kárt is ki kell fizesse a BKV-nak, ami 300 ezer forintot jelent.

A férfi esetében enyhítő körülménynek számított többek közt az, hogy büntetlen előéletű és kiskorú gyermek eltartásáról is gondoskodik. Súlyosbító körülmény viszont, hogy a vádlott több ember életét és testi épségét is veszélybe sodorta. A mostani ítélet nem jogerős, az ügyészség képviselője, valamint a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt tartott fent a jogorvoslatra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!