Ideiglenesen bezár a soproni Hotel Lövér, mert nem tudja kitermelni az ötszörösére emelkedő rezsiköltségeket

2022. szeptember 19. – 14:28

Ideiglenesen bezár a soproni Hotel Lövér, mert nem tudja kitermelni az ötszörösére emelkedő rezsiköltségeket
Forrás: Hotel Lövér weboldal

Másolás

Vágólapra másolva

A népszerű, 40 éve működő soproni Hotel Lövér október végén kénytelen ideiglenesen bezárni. „Az elmúlt néhány hónap gáz- és áramszámláit nézve, az éves energia költségünk 80 millióról mintegy 420 millióra nőne, s ezt nem tudjuk kigazdálkodni” – magyarázta a bezárás okát Bartha György a három csillagos soproni Hotel Lövér szálloda bérlője és igazgatója a Turizmusnak.com-nak. Az igazgató azt is hozzátette, hogy a szálloda elsősorban a belföldi vendégkörre épít, és nem tudják úgy megemelni az árakat, hogy kitermeljék az ötszörösére emelkedő energiaköltségeket.

Az utazómajom.hu oldalán megjelent hírek szerint a szálloda vezetősége a napokban döntött úgy, hogy november 1-je utánra már nem vesznek fel foglalásokat. A már meglévő foglalásokat vagy visszatérítik, vagy a vendégeknek felkínálnak másik Danubius-szállodát az adott időszakra.

Az utazómajom.hu szerint nem kizárt, hogy a jövőben több régebbi építésű hotel és más szálláshely is kénytelen lesz bezárni hosszabb-rövidebb időre az energiaköltségek megemelkedése miatt. A több mint két éve húzódó koronavírus-járványt a szállásadó helyek is megsínylik, és nem tudnak olyan jelentős mennyiségű extra profitot termelni, amit a fűtés és villamosenergia korszerűsítésére költhetnék. A járvány mellett problémát okoz az is, hogy a rezsiköltségek emelkedése miatt az emberek is jobban elkezdtek takarékoskodni, kevesebben és kevesebbet költenek utazásra, így szálláshelyekre foglalására is.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!