Hat napig ingyen vonatoztathatja a biciklijét

2022. szeptember 17. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 17-22. között ingyen lehet szállítani a bicikliket a vonatokon, mégpedig az Európai Mobilitási Hét miatt, írja a MÁV.

Erről egyébként a Technológiai és Ipari Minisztérium döntött, hogy ez „kiemelt kedvcsináló” legyen ahhoz, hogy vonatozzanak az emberek. Ingyen lehet biciklit szállítani a héten a MÁV-Start, a GYSEV és a HÉV erre alkalmas járatain.

Azért a díjmentes jegyet kötelezően meg kell hozzá váltani. Ha valaki ezt nem veszi meg a felszállás előtt, a fedélzeten pótdíjért (500 forintért) tud ilyet venni. Ha a vonat kerékpárhely-foglalással vehető igénybe, akkor a vonatra szóló kerékpár-helyjegyet továbbra is meg kell venni, írja a MÁV. Aki már erre az időszakra előre megvette pénzért a kerékpár-jegyét, az visszakaphatja az árát az ügyfélszolgálaton keresztül.

A MÁV közleménye szerint 2022 szeptemberéig közel 785 ezer kerékpárjegyet és bérletet vásároltak a vonattal utazó biciklisták, a jegyek 43 százalékát online. Azt írják, ez az elmúlt évek legjobb eredménye: 2019-ben 435 ezer, 2020-ban 491 ezer, tavaly pedig 631 ezer volt az eladott kerékpárjegyek vagy bérletek száma augusztusig. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!