Hétvégén lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körút egy részét

2022. szeptember 15. – 15:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton és vasárnap lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körutat a Fővám tér és a Lónyay utca között az Európai Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódó autómentes hétvége miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A lezárás szombat hajnaltól vasárnap estig tart, és a közösségi közlekedést is érinti. Emellett hétvégén a Pesti alsó rakpartot megnyitják a gyalogosok előtt.

A rendezvény idején a Vámház körút – Üllői út – Bakáts utca – Közraktár utca – Pipa utca által határolt területre nem lehet behajtani.

A közösségi közlekedést érintő változások:

  • Hétvégén nem közlekedik a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos, helyettük Budán a meghosszabbított útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamossal lehet utazni.
  • Az 56A villamos a kelenföldi vasútállomás és Hűvösvölgy között, a 61-es villamos a Városház tér és Hűvösvölgy között jár majd.
  • A 83-as trolibusz a Közraktár utca helyett a Lónyay utcán jár, a 15-ös és a 115-ös busz pedig a Boráros tér felé a Kiskörúton közlekedik.
  • A Szabadság hídon áthaladó járatok helyett a 4-es metróval, valamint a 7-es és a 133E autóbusszal, a kiskörúti villamosok helyett pedig az ott közlekedő M3-as pótlóbusszal, a 9-es autóbusszal és a 72M jelzésű trolival lehet majd utazni.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől