Metrókocsikat graffitiztek össze külföldi fiatalok, egymillió forintos kárt okoztak

2022. szeptember 15. – 12:34

Metrókocsikat graffitiztek össze külföldi fiatalok, egymillió forintos kárt okoztak
Telephelyeken álló metrószerelvényeket rongáltak meg a fiatalok Forrás: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A fővárosi rendőrök két olasz, két bolgár és egy spanyol fiatalt fogtak el, akik a rendelkezésre álló adatok szerint azért utaztak Budapestre, hogy telephelyeken álló metrókocsikat firkáljanak össze festékszóróval, írja a Police.hu.

Az egyik csapat szeptember 9-én éjszaka Újbudán, a következő két éjszakán pedig Kőbányán tört be a BKK telephelyeire, és feliratokkal fújták össze a metrókocsikat, amivel egymillió forintot meghaladó kárt okoztak.

A rendőrök szeptember 11-én éjszaka az egyik közlekedési telephely közelében egy 26 éves olasz férfit, egy 28 éves olasz nőt és egy 29 éves spanyol férfit fogtak el. A kocsijukban festékszórókat és kesztyűket találtak, a hotelszobájuk átkutatásakor pedig tíz memóriakártyát is lefoglaltak, amelyeken a helyszíneken készült fotók voltak.

Szeptember 11-én hajnalban egy másik helyszínen, a metró újpesti üzemi területén is tetten értek egy 17 és egy 20 éves bolgár fiatalt, akik ott firkálták össze a szerelvényeket. Ők nagyjából 200 ezer forintos kárt okoztak az akcióval. A fiúk videóra vették, ahogy felfeszítik a szellőző ajtaját, bemásznak, majd ahogyan a graffitizés után menekülnek, mert a biztonsági őrök megzavarták őket. A felvétel azzal ér véget, ahogy a rendőrök elkapják őket.

Mindkét csapat ellen falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt indított eljárást a rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!