29 év után kapták el egy soltvadkerti özvegyasszony gyilkosait

2022. szeptember 14. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonkilenc év után sikerült nyomára bukkannia a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság embereinek egy nőre és egy férfira, akik 1993 szeptemberében megöltek egy soltvadkerti özvegyasszonyt, és a házában talált több százezer forintot is elvitték, írja a Police.hu.

A nyomozóknak akkor nem sikerült elkapni a tetteseket, de soha nem feledkeztek meg az ügyről. A nyomozás 2020 szeptemberében indult újra, miután egy helyszínen talál cigarettacsikken DNS-nyomokat találtak. Sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőket, egy 51 éves nőt és egy szintén 51 éves férfit, akik mindketten román állampolgárok. A Bács-Kiskun megyei rendőröknek a román hatóságokkal együttműködve sikerült a nőt európai elfogatóparancs alapján elfogniuk Romániában, míg a férfi ekkor már más ügy miatt jogerős börtönbüntetését töltötte.

A bűntársakat kiadatási eljárás során adták át a magyar nyomozóhatóságnak.

A nyomozók nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a román férfit és nőt. A nyomozás még tart.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!