Távozik a Direkt36-tól Sáling Gergő ügyvezető igazgató

2022. szeptember 13. – 11:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy időre felhagy az újságírással, ezért távozik a Direkt36-tól Sáling Gergő, a tényfeltáró központ egyik alapítója, eddigi ügyvezető igazgatója. A Direkt36 Facebook-oldalán közölt bejelentés szerint Sáling olyan személyes projektekre szeretne fókuszálni, amelyekre eddig nem jutott ideje.

A Direkt36 ügyvezetői posztját szeptember 1-jétől a lap a másik alapítója, a szervezet irányításában eddig is részt vevő Pethő András vette át, aki mostantól a tényfeltáró központot működtető nonprofit társaság egyedüli tagja.

„A Magyarországon is kötelezővé vált demokrácia megmentői típusú pátosz helyett nekem sokkal inkább olyan, mint a mentőzés vagy a vécépucolás: nem túl felemelő feladat, sok durva dolgot lát az ember, nem mindenkinek a gyomra bírja, de egy modern társadalomban elengedhetetlen, a hiánya sokkal több problémát okozna, mint a megléte”

– írta a támogatóknak küldött búcsúlevelében az újságírásról Sáling Gergő.

Sáling Gergő – Fotó: Direkt36
Sáling Gergő – Fotó: Direkt36

Az alapító szerkesztő már tavaly jelezte munkatársainak, hogy ki fog szállni a Direkt36-ból, ezért a cég működésével kapcsolatos feladatokat az elmúlt hónapokban fokozatosan vette át Nádori Péter. Szeptember elsejétől ő a lap cégvezetője, és ő felel a szervezet operatív irányításáért.

A Direkt36 a Telex stratégiai partnere, cikkeiket a linkre kattintva tudja elolvasni újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!