A kormány elkötelezett abban, hogy működjön a régióban új magyar légitársaság

2022. szeptember 12. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn, szerdán és pénteken repülnek a nemrég indult új magyar startup légitársaság, az Aeroexpress Regional járatai a Budapest-Kolozsvár-Debrecen-Marosvásárhely-Debrecen-Kolozsvár-Budapest útvonalon, a jegyárak 30 és 90 euró között vannak. A cég működése még nem stabil, de ez hamar változhat, mert ahogy arról a vg.hu beszámolt, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Debrecenben bejelentette: minden eszközt megragadnak ahhoz, hogy támogassák az Aeroexpress Regionalt.

A magyar kormány elkötelezett az Aeroexpress Regional tevékenysége mellett, minden eszközt megvizsgál, hogy a légitársaság által vitt regionális közlekedés hosszú távon megmaradjon. Magyar Levente szerint már zajlik az ehhez szükséges eszközök bírálata, és minden jogi megoldást megragadnak ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célt, ami az, hogy a Kárpát-medence minden nagyvárosa elérhető legyen Magyarországról légi úton.

Magyar, azaz a kormány álláspontja szerint az Aeroexpress Regional régi adósságot törleszt, mert nagy az igény a régiós nagyvárosok légi összekötésére. Szerinte történelmi mulasztás, hogy ez eddig nem valósult meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!