Háromszor törtek be kiskorúak egy 95 éves érdi asszony házába, egyikük anyja volt a bandavezér

2022. szeptember 11. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

Erőszakos, vagyon elleni bűncselekményekkel gyanúsítható csapat tagjaira csaptak le az érdi rendőrök – írja a Police.hu. A banda tagjai 18 és 13 év közötti fiatalok, a legfiatalabb, 13 éves lány anyja adta a tippeket, hogy hova érdemes betörni.

A csapat tagjai – elmondásuk szerint – néhány hónapja ismerkedtek össze a fővárosban, egyre több időt töltöttek együtt, majd elhatározták, hogy betörésekkel fognak pénzhez jutni.

Először egy 95 éves érdi asszonyt szemeltek ki maguknak, augusztus 17-én éjszaka törtek be hozzá. Az idős nő meghallotta a zajokat, ezért lefogták, letakarták a szemét, közben a fiókokban kutattak. Nem találtak semmit, zsákmány nélkül elmenekültek.

Néhány nappal később visszatértek, és az álmából felriadó nyugdíjas fejét egy párnával lenyomták, majd miután nem találtak semmit, hangosan fenyegetni és ütni kezdték az asszonyt.

Az idős nő gyomrát, térdét, fejét és arcát ütötték a támadók, majd összekapkodtak néhány borítékot, és elmenekültek a helyszínről.

Az áldozat kórházba került, távollétében a csapat ismét meglátogatta az ideiglenesen gazdátlanná vált otthont. Az egész házat felforgatták, végül az egyik szekrényben talált 280 ezer forinttal elmenekültek.

Mindent felforgattak az idős érdi nő otthonában a banda tagjai – Fotó: Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya
Mindent felforgattak az idős érdi nő otthonában a banda tagjai – Fotó: Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya

A zsákmányt szétosztották, és hamar fel is élték, szeptember 2-án egy másik érdi házba törtek be, az alvó tulajdonos feje melletti éjjeliszekrényen heverő pénztárcát emelték el, a benne talált 28 ezer forintot szintén elosztották.

A rablások során szerzett pénzt drága mobiltelefonokra, egyéb okos kiegészítőkre, menő cuccokra váltották.

Az érdi rendőrök hajtóvadászatot indítottak a csapat ellen, így fogták el a társaságot. A vezető, 18 éves M. Igort egy budapesti hotelben fogták el szeptember 6-án. A férfi ellen jelenleg három másik büntetőeljárás is folyik. Társait, a szintén 18 éves N. Krisztát, egy 16, valamint egy 17 éves fiút is előállították.

A letartóztatásról videó is készült:

A csapat tagjaként azonosították M. Igor 13 éves barátnőjét is. A rendőrség gyanúja szerint az ő anyja, a 39 éves R. Mária adta a fiataloknak a tippeket, hogy hova érdemes betörni. Őt kiskorú veszélyeztetésével és rablás bűntettére felbujtással gyanúsítják.

M. Igor panaszt tett a gyanúsítás ellen, az erőszakot tagadta. Vallomást tett, ahogyan társai is, egyikük az állította: szeretne jó útra térni és magát jobb fényben feltüntetni.

Az érdi nyomozók jelenleg a bűncselekmény-sorozat szélesítésén is dolgoznak, mert nagy valószínűséggel több betörést is elkövethetett a csapat.

A rendőrség egyrendbeli rablás, egyrendbeli kifosztás, ötrendbeli lopás bűntettének, lopás kísérlete, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat jelenleg eljárást.

A bíróság azóta elrendelte M. Igor és a két fiatalkorú letartóztatását, R. Mária és N. Kriszta személyi szabadságának korlátozásáról 2022. szeptember 11-én születik döntés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!