Kádercseréket hajtottak végre a nem létező budapesti Fudan Egyetemet fenntartó alapítvány vezetésében

2022. szeptember 8. – 08:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a budapesti Fudan Egyetem még terveken nem létezik, fenntartó alapítványa már van, ráadásul olyan rég, hogy már kádercseréket hajtanak végre a nem létező egyetemet fenntartó alapítvány vezetésében. Mivel az új Orbán-kormányban a Fudan-ügy már nem az Innovációs és Technológiai Minisztérium reszortja, hanem a Kulturális és Innovációs Minisztériumé, az alapítvány kuratóriumának elnöke Palkovics László helyett Csák János kulturális és innovációs miniszter lett.

A Hvg.hu beszámolója szerint Kovácsics Iván, Palkovics Kína-ügyi tanácsadója szintén távozik a kuratóriumból, a helyére Szabó László kerül. Szabót egy éve Palkovics nevezte ki gyógyszeriparért felelős miniszteri biztosnak, de megbízatása a ciklus végével véget is ért. Azelőtt pedig a kormányközeli Mediaworks médiabirodalmat vezette, amíg Rogán Antal rá nem csörgött, hogy ideje lelépni, mert bezuhant az olvasottság.

Szabót kinevezték a Fudan-alapítvány főigazgatójává is, de a korábbi főigazgatót, Bertáné Bényi Krisztina korábbi helyettes államtitkárt sem küldték el, hanem létrehoztak neki egy eddig nem létező pozíciót, főigazgató-helyettest csináltak belőle. A Hvg.hu szerint a nem létező egyetemet fenntartó alapítvány működtetése ezentúl többe fog kerülni, hiszen eggyel több munkavállalója lett. A lap korábbi cikke szerint 2021-ben négy hónap alatt 55 millió forintot emésztett fel az alapítvány működtetése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!