Öt év alatt majdnem 14 millió forintot sikkasztott egy nagyatádi társasház közös képviselője

2022. szeptember 7. – 10:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy nagyatádi társasház közös képviselőjével szemben, aki öt év alatt több mint 13 és fél millió forintot lopott el a rábízott társasházi vagyonból – olvasható az ügyészség oldalán.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2012 óta volt a közös képviselője az 56 lakásból álló társasháznak a Somogy megyei városban. Közös képviselőként rendelkezési joga volt a társasház bankszámlái felett, munkájáért tiszteletdíjat és könyvelési juttatást kapott.

A férfi azonban 2015-től havi rendszerességgel utalt az őt megillető juttatásokon kívül más összegeket a saját számlájára a társasház számlájáról. 2016-ban a társasház megtakarított pénzét, 3,4 millió forintot saját magára költötte. Egy hamis vállalkozói szerződést is előállított, amiben az állt, hogy az összeget a ház belső felújítására használták fel.

A férfi a sikkasztás mellett a társasházra vonatkozó beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettségnek sem tett eleget. Ezzel a társasház vagyoni helyzetét átláthatatlanná tette.

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt ellene vádat. Börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, pénzbüntetést és a közös képviselői foglalkozástól való eltiltást indítványoztak.Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!